Cei care au cumparat o panza de pictura mandala (fara accesorii incluse) probabil se intreaba ce instrumente se folosesc pe aceasta. Aici lamurim diferentele!
In magazinul nostru online Pictorul Fericit, se regasesc doua tipuri de pictura mandala: cel care este un set, cu accesorii incluse si panza mandala neagra, cu sclipici, dar fara unelte. Aceste doua produse sunt diferite una fata de cealalta. In acest articol vei afla:
- Ce instrumente se folosesc pentru pictura mandala (fara accesorii)?
- Cum se folosesc uneltele de dotting din setul de mandala?
- Cum poti crea o mandala de la zero?
Ce instrumente se folosesc pentru pictura mandala (fara accesorii)?
In cazul acestui produs, recomandam pensulele, datorita faptului ca trebuie doar sa umpli golurile din panza cu ajutorul culorilor acrilice. Nu e gresit nici sa folosesti tempera sau gouache, dar acrilicele sunt preferatele noastre.
Acestea se usuca repede si isi pastreaza culoarea mai bine decat celelalte doua optiuni. Acuarelele nu sunt potrivite pentru acest produs si nici culorile de ulei - deci, realmente, vei avea trei optiuni: acrilice, tempera si gouache. O a patra optiune ar fi markerele cu vopsea, insa acestea sunt de regula mai groase, iar astfel, va fi mai greu sa umpli spatiile mici.
Cum se folosesc uneltele de dotting din setul de mandala?
Pe cealalta parte, avem set de mandala, ce vine dotat cu toate accesoriile necesare, dar mandala obtinuta va fi de dimensiuni mai mici. Iata ce contine:
- 17 accesorii dotting, cu capete duble si dimensiuni diferite
- 18 sabloane din plastic, albe, flexibile
- 3 pensule cu fir sintetic
- 2 seturi de culori acriilice, in culori diferite
- 3 bucati de panza neagra grunduita, pe suport de lemn
- 1 mini sevalet din lemn
- 1 husa cu fermoar
Vom vorbim acum despre accesoriile de dotting: din cele 17, 8 sunt cu capat sub forma de bila, iar 9 sunt sub forma de cilindru plin. Ambele tipuri se folosesc ca o stampila si nu o pensula sau un stilou, de unde si numele de dotting - tradus, ar veni punctura.
Tehnica de dotting este simpla: imagineaza-ti ca scrii ceva cu un stilou si la final de propozitie, pui punct. Acel gest este exact la fel cu cel folosit in dotting. E ca si cum ai pune zeci sau chiar sute de stampile, una langa alta, in sabloane, pentru a obtine mandalaua. Depinde de rabdarea si indemanarea ta cat de mari sau mici vei face punctele.
Cum poti crea o mandala de la zero?
Atunci cand cumperi un set de pictura mandala, la un moment dat, ti se vor termina si culorile, si panzele. Asadar, ce e de facut? Poti folosi sabloanele in continuare, doar ca pe alte suprafete. In schimb, daca doresti sa creezi o mandala fara ajutor, vei avea nevoie de un compas, o rigla si multa rabdare. Iata cativa pasi simpli:
- Imparte foaia sau panza in patru parti egale.
- Traseaza un cerc ce va delimita dimensiunea finala a mandalei.
- “Taie” cercul felii cu ajutorul unei rigle. Imagineaza-ti ca tai o pizza!
- Asa cum iti imaginezi, deseneaza mandala, cu un creion.
- Revina peste creion cu pensula si randeaza mandala pana la finisare.
Suna simplu, dar nu este. Mandala este o tehnica ce iti va pune indemanarea la incercare, deci, inarmeaza-te cu multa rabdare!
Scrie un comentariu: