Cand plictiseala intervine, ce jocuri optati? Desigur ca in zilele noastre sunt cu mult mai multe tipuri de distractii pentru cei mici. Jocurile in fata ecranelor sunt printre cele mai dorite, dar stim cu totii cat de mult afecteaza. Aflati din randurile ce urmeaza ce puteti face din plastilina si de ce sa optati pentru acest tip de joc.
Din acest articol veti afla:
- Stimulati copiii sa isi dezvolte creativitatea cu plastilina - iata de ce si cum
- Cum sa alegeti plastilina potrivita pentru copii
- Ce puteti crea din plastilina
Stimulati copiii sa isi dezvolte creativitatea cu plastilina - iata de ce si cum
Credeti ca este de ajuns sa isi exerseze creativitatea cat timp este la gradinita sau la scoala? Dupa ce veti descoperi cate avantaje are acest tip de joc, cu siguranta veti dori sa il repetati cat de des posibil.
- Dezvolta coordonarea mana-ochi
- Deprinde noi abilitati
- Invata culorile
- Devine mai alert la detalii
Toate acestea au sens cand incepeti sa va jucati cu plastilina si sa o modelati. Simtiti efectiv ca faceti exercitii ale mainilor, exersati motricitatea copiilor si ii supuneti unui test al rabdarii. Pot fi create tot felul de forme, animale, pot fi invatate culorile care evident, vor fi asociate cu lucrurile reale.
Exact cum se spune despre aspiratiile noastre ca the sky is the limit, cam asa se intampla si in cazul modelajului in plastilina. Pot fi create proiecte diverse, mai ales daca veti opta si pentru accesorii asociate: crengute, bete, conuri de brand, nasturi, frunze etc.
Cum sa alegeti plastilina potrivita pentru copii
De preferat sa fie plastilina speciala pentru copii. Asta inseamna ca va fi creata din materiale netoxice, testate dermatologic. Nu irita pielea, nu lasa urme pe piele dupa folosire, nu se lipeste de suprafete si mai ales nu emana vapori toxici. Este usor de framantat. Astfel de plastilina veti gasi in stocul nostru disponibila.
Atentie la indicatiile producatorului, pot fi recomandari in functie de varsta. Spre exemplu, pentru copii de 18 luni+ jocul este mai haotic si diferit de cazul celor mai mari. Pentru a fi evitat amestecul de culori fiecare baton de plastilina de culoare diferita este ambalat individual.
Ce puteti crea din plastilina
Plastilina este reutilizabila. Poate cel mult, din cauza calitatii sale precare, se va intari si modelajul este tot mai greu. In general insa, cu putina atentie in privinta depozitarii, o veti putea reutiliza.
Iata si cateva idei despre ce puteti crea din plastilina:
- Orasul - casele, copacii sau masinile sunt unele dintre cele mai usoare creatii.
- Flori - o pasiune mai ales in cazul fetelor.
- Fructele si/sau legumele. Este un mod practic de a invata pe copil despre culori, chiar timpuriu.
- Imitati mancarea. Copilul isi poate exprima starile prin ceea ce alege sa faca, prin culorile utilizate, de aceea unii cred ca jocul cu plastilina este o altfel de abordare a terapiei prin lucru manual.
- Personaje sau forme.
In final, merita subliniat si faptul ca acest tip de joc este accesibil. Aveti posibilitati multiple ce pornesc de la plastilina. Si parca indiferent de varsta, exista mereu atractia fata de acest tip de joc!
Scrie un comentariu: